Szeretné megismerni a munkaerőképzés jelentőségét? Szeretne munkavállalói számára új képzéseket indítani? Szívesen valósítana meg képzéseket pályázati forrásból? Amely vállalkozások vezetői ezekre a kérdésekre igen-t mondtak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara információs napján tájékozódhattak a kapcsolódó pályázat finanszírozási és megvalósítási lehetőségeiről a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

A GINOP-6.1.7-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára indított képzések szakmai támogató programja című felhívás célja a gazdálkodó szervezetek képzési igényei megvalósulásának támogatása a szektor sajátosságainak figyelembevételével, biztosítva a vállalkozások által megszervezett, megvalósított képzések megfelelő minőségét és nyomon követését.
Az ehhez a célhoz kapcsolódó tájékoztatón megismerhették az érdeklődő vállalkozások a munkahelyi képzések támogatásával kapcsolatos felhívások részleteit, és közvetlen kapcsolatot teremthettek az érintett felek között. A vállalkozók tájékoztatást kaphattak a pályázati finanszírozási, megvalósítási lehetőségekről, valamint a monitoring elvárásairól és gyakorlatáról is.

A fórumon elhangzott: az új munkafeltételekkel való találkozás, a technika rohamosan fejlődő világa az élet minden szegmensében drámai módon zajlik. A változásokhoz való alkalmazkodás biztosítja az életben való boldogulás lehetőségét. Az emberek többségét megviseli ez a krízis, a hagyományos értékvilág és értékrendszer szükséges változtatása. Mindez folytonossá teszi az én-azonosság újra- és újraszervezését, a versenyfutást a szükséges tájékozódásért az információkért. A régió esélyei a kiugrásra nagyok. A terület adottságait kihasználva a munkában állók és a munkanélküliek is megtalálhatják a munka világában azt a biztos pozíciót, melyre vágynak. Ugyanakkor egyre inkább kitűnnek azok a hiányosságok mind tudásban, mind képzettségben, melyekből az előrehaladás táplálkozik. A minőség, a tudás, a szakértelem kiemelt szereppel bír. Ahhoz, hogy a gépezet működjön, a megfelelő létszámú és minőségű embernek kell rendelkezésre állni a megfelelő helyen és időben; azonban a nyelvtudás, a számítógépes ismeretek, szakmai ismeretek hiánya kizárja a munkavállalót a munkaerőpiacról. Ez a lehetőség alkalmat teremt a földrajzi, szakmai mobilitásra, alkalmazkodást a technológia és a fejlődés generálta változásokhoz. Előtérbe helyezi az emberi képességeket, kompetenciákat, készségeket, képességeket, teret enged a kreativitásnak. Hozzájárul a vállalkozás versenyképességének, termelékenységének növekedéséhez, s ezáltal saját forrásaikat kiegészítve, munkavállalójuk képzésbe való bevonását a vállalkozásukba történő befektetésének tekinthetik.

A pályázatok aktuális kérdéseiről a Pénzügyminisztérium munkatársa, Gedei Gábor GINOP projektmenedzser beszélt. A monitoring látogatások folyamatáról, elvárásairól Török Kinga monitoring tevékenységvezető, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) képviseletében tartott előadást. A megváltozott munkaerőpiaci igényekről és a felnőttképzés gyakorlatáról Madarász Erik, a Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft. oktatási igazgatója, a szakképesítéshez vezető felnőttkori tanulási utakról Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója adott tájékoztatást. Az ember, mint érték a munkaerőpiacon. Ezt a címet adta előadásának Borzai László, a Fürkész Holding Kft. HR menedzsere. Végezetül a képzések szerepéről és hatékonyságáról Varga Viktor, a Gomép Kft. pénzügyi vezetője tartott prezentációt.

 

Rendezvénynaptár

August 2020
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó