Ritka kincseket mutat meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legújabb, október 5-én nyílt tárlatával. Szőke Veronika nemezei és grafikái díszítik az emeleti kiállítóteret. A köztestület titkára, Sipos Zsolt köszöntőjében kiemelete azt az egyediséget és magas színvonalat, amit ezek az alkotások képviselnek.

„ A testnek lámpása a szem.” Ez olvasgató a Bibliában, s ez a gondolat indította el a köszöntést. Sipos Zsolt úgy fogalmazott: a képalkotásokban benne van a művész, és amit mi látunk az ő kezei munkája által. Ennek a tükröződésnek a csodáját fejezte ki verssel és énekszóval Szekér Anna, Piarista Gimnázium diákja.
A tárlatot Prof. Dr. Szűcs Attila pszichiáter méltatta, ugyanis Szőke Veronika művészetterapeuta. Hivatása, hogy a művészet eszközeivel nyújtson segítséget. A professzor szerint ez a tevékenység bátorságra vall, hiszen ebben a technológiai világban, amelyben élünk, klasszikus eszközöket használni merészség, ám látható, hogy mégis sikerül! Szőke Veronika hiszi és vallja, hogy a betegségből való talpra állás útja az, hogy érthető legyen az az eszköz, amit ő meg akar mutatni. Nemcsak a képeknek van gyógyító erejük; a földre szegezett tekinteteket segítenek felemelni Veronika nemezmadarai.
Kustár Zsuzsa iparművész bontogatta Szőke Veronika szárnyait. Lelke üzeneteit ő segítette képpé formálni – mesélt az indulásról az alkotó. Munkái október 26-ig láthatók az iparkamara Árpád körúti székházában.


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2