Négy kontinensen rendezett kiállításokon és szakvásárokon jelenik meg rendszeresen a Magyar Nemzeti Kereskedőház abból a célból, hogy kedvezményes bemutatkozási lehetőséget biztosítson a külpiacokra készülő hazai kis- és középvállalkozásoknak. Az idén is számos ágazatban tették lehetővé, hogy az exportképes cégek rangos külföldi eseményeken jelenjenek meg, aminek eredményeképp gyümölcsöző üzleti megállapodások is születtek.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja, hogy elősegítse a külpiacokon is versenyképes termékeket gyártó vagy szolgáltatásokat nyújtó hazai vállalkozások exporttevékenységének bővülését. Ennek érdekében az MNKH számos, cégre szabott, az adott piac speciális igényeinek megfelelő komplex szolgáltatáscsomagot nyújt partnereinek. Ennek részeként többek között célzott üzletember-találkozókat, exportra felkészítő tréningeket szerveznek, egyéni tanácsadást tartanak. E széles spektrumú szolgáltatáskörbe tartozik a nemzetközi kiállításokon és szakvásárokon történő bemutatkozási lehetőség biztosítása is.

Az MNKH a külföldön megrendezett szakmai vásárokon, világszínvonalú kiállításokon megteremti az alkalmat a magyar vállalkozások bemutatkozására, megismertetésére, termékeikkel és szolgáltatásaikkal kapcsolatos visszajelzések megszerzésére.

Az élelmiszeripar területén a világ egyik legismertebb szakvásárát, az Anugát Kölnben tartják minden év októberében. Németország fontos gazdasági partnere Magyarországnak, ezért annak érdekében, hogy minél több magyar élelmiszeripari termék kerüljön a német piacra, a kiállítás idején a düsseldorfi magyar főkonzulátus magyar–német üzletember-találkozót is szervezett az MNKH közreműködésével. A találkozón a magyar cégek képviselői, valamint a potenciális vásárlók, a német nagy- és kiskereskedelmi láncok küldöttei folytathattak egymással megbeszéléseket.

Tavasszal rendezték meg az afrikai kontinens egyik legnagyobb agrár-szakkiállítását, amelyen 59 ország agrárszakértői vettek részt. A Meknesben tizedik alkalommal megtartott SIAM-on a rabati magyar nagykövetség a rabati magyar kereskedőházzal közösen jelent meg. Az MNKH és az általa képviselt magyar cégek standja ezen a kiállításon is a nemzetközi pavilonban kapott helyet, a magyar képviselet számos sikeres üzleti tárgyalást bonyolított le a fórumon.

A rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy a világ élvonalbeli gépgyártóit és gépfejlesztéseit felvonultató EMO kiállításon magyar cégek vegyenek részt kiállítóként. Október elején 120 ország részvételével, Milánóban lezajlott rendezvényen élvonalbeli fejlesztéseket, a legújabb innovációkat, megoldásokat mutatták be a gépipar, a feldolgozóipar és a fémmegmunkálás területén. Az állami exportösztönzéssel foglalkozó MNKH partnerségi együttműködésre törekszik a külpiacokra igyekvő hazai gyártókkal, így a milánói kiállításon például egy, a vásáron egyedülállónak számító termelőeszközzel megjelenő magyar vállalat vonta magára a nemzetközi figyelmet.

Október elején tartották a törökországi KentExpót, amelyen tíz magyar, vízgazdálkodással és városfejlesztési technológiákkal foglalkozó cég kapott bemutatkozási lehetőséget a kereskedőház közreműködésével. Az MNKH standján a víz- és szennyvízgazdálkodási megoldások mellett nagy sikerük volt a különböző „smart city” megoldásoknak is, így például az intelligens mérési, irányítástechnikai és megfigyelőrendszereknek, a magyar innovatív tudástechnológiának. Az izmiri eseményen a magyar innovatív technológiákat és a versenyképes szaktudást bemutató cégek jelentős eredményeket értek el.

Október közepén tíz magyar cég mutatkozott be a Gitex (Gulf Information Technology Exhibition) információtechnológiai kiállításon, Dubajban; a rendezvényt az Arab-öböl legnagyobb ICT-szakkiállításaként tartják számon. A magyar vállalkozások a színvonalas nemzetközi börzén 60 négyzetméteres standon ismertethették meg a közönséggel termékeiket, szolgáltatásaikat.

Forrás: Magyar Idők

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2