Kórházi ágyak emelőszerkezeteit gyártja az a svájci központú cég, amelynek kecskeméti vállalata, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. szerdán zárta le az "Elektromechanikus termékek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztése” című projektjét. A beruházás összköltsége csaknem 1,507 milliárd forint, a megítélt támogatás pedig mintegy 658,5 millió forint.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. kutatás-fejlesztési egységének a produktumai ezek az eszközök. Nem véletlen, hogy a megyei kórház főigazgatójának külön is mutatja az ügyvezető, dr. Nagy Zoltán mindazokat az eszközöket, amelyek főleg az egészségügyi, de a bútoripari szektorban is használatos ágyak és fotelek emelőrendszerei. Most zárult le ugyanis a vállalat „Elektromechanikus termékek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztése” elnevezésű projektje, amelyet többek között Svájc Magyarországi nagykövete is üdvözölt. A 2012-ben megkezdett projektről az ügyvezető beszélt.

„A projekt kiterjedt a termékek műanyag alkatrészeinek a fejlesztésére, formai megújítására, a gyártási folyamatok optimalizálására, a termékek komplett vezérlésnek a tervezésére, valamint a vezérlőpanelek programozására is” – mondta dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Research & Development Kft. ügyvezetője.

A beruházás költségeiről is szólt üdvözlő beszédében a megye kormánymegbízottja. „Másfél milliárd forintnak az elköltése történt meg úgy, hogy a magyar állam 650 millió forintot fizetett ki ebből azzal a céllal, hogy azokat a tevékenységeket, amelyeket ma még külföldön látnak el, azokat Magyarországra, a magyar munkaerőre, a magyar mérnöki tudásra költsük el” – fogalmazott Kovács Ernő.

Kecskemét és a vállalat partnerként tekint egymásra, már hosszú ideje. Több javaslat közös megvalósítása lendületbe hozta a várost – emelte ki a polgármester asszony.

„A szakképzet munkaerő megteremtése, amit szintén együtt kezdtünk el kidolgozni először a duális szakiskolai képzés területén, majd pedig a duális felsőoktatás területén. Most már országos szintűvé emeltük ki a duális mérnökképzést Magyarországon” – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő is üdvözölte a cég projektjének megvalósítását. A versenyképesség növelése érdekében célként megfogalmazott, könnyen kezelhető, energiatakarékos szerkezetek előállítását meg is tekintették a vendégek. A program része volt ugyanis a gyár bejárása.

Forrás: kecskemetitv.hu

Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2